
Υλικά
7 φύλλα κρούστας
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι - πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
500 γρ. κασέρι τριμμένο
1 κρόκος
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι - πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
500 γρ. κασέρι τριμμένο
Για το άλειμμα
4 κ.σ. γάλα1 κρόκος
Εκτέλεση
Βάζω το γάλα να βράσει.Ρίχνω το σιμιγδάλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Kατεβάζω από την φωτιά, ρίχνω τα αυγά, το βούτυρο, το κασέρι και ανακατεύω μέχρι να έχω μια λεία κρέμα.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζω τρία φύλλα κάτω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα, την κρέμα και 4 φύλλα επάνω.
Αλείφω με τον κρόκο που τον έχω αραιώσει με το γάλα.
Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη