Χταποδάκι ξιδάτο



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΙΔΑΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χταποδάκι ξιδάτο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω το χταπόδι.
Χωρίζω και βάζω ολόκληρα τα πλοκάμια σε χαμηλή φωτιά να βγάλουν τα ζουμιά τους μαζί με ένα μικρό κρεμμυδάκι, δύο σκελίδες σκόρδο, μπαχάρι, πιπέρι σε κόκκους και δάφνη,
Σκεπάζω με καπάκι την κατσαρόλα μου.
Αφού πιούν τα υγρά τους και μείνουν τόσο όσο να μην κολλήσουν, ρίχνω ελαιόλαδο και συνεχίζω για 3/4 της ώρα ακόμα σε χαμηλή φωτιά. 
Ελέγχω συχνά.
Με ανώτερο το δέκα ξεκινώ από το 5 και συνεχίζω στο 3.
Σε περίπου 1 ώρα και 3/4 είναι έτοιμο.
Σβήνω με ξίδι, κλείνω και αφήνω. 
Η σάλτσα έχει δέσει και το χταποδάκι είναι να κοπεί με τη καρδιά μαρουλιού!