Εύκολο μπισκοτογλυκό με κρέμα βανίλιας και πορτοκαλιού



ΕΥΚΟΛΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε μια ΚΡΕΜΑ με 1 λίτρο γάλα, 5 κ.σ. ζάχαρη, 120 γρ κορν φλάουρ η 80 γρ. κάστερ παουντερ (Σε κατσαρόλα γάλα με ζάχαρη αφού κρατήσουμε λίγο γάλα για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ ή το κάστερ πάουντερ το οποίο προσθέτουμε μόλις βράσει το γάλα. Κατεβάζουμε μόλις πήξει.)
Στρώνουμε σε πυρέξ, ταψί ή τάπερ (28χ25) μια σειρά μπισκότα τύπου πτι μπερ.
Απλώνουμε μια λεπτή στρώση κρέμα.
Ξανά μια σειρά μπισκότα και κρέμα.
Ξανά μια σειρά μπισκότα και κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Κάνουμε και μια κρέμα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ με 500 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι, και 2 κ.γ. γεμάτα κορν φλάουρ.
Το ρίχνουμε με προσοχή πάνω στην κρύα κρέμα.
Γαρνίρουμε όπως θέλουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!