
Καφεδάκι και παξιμαδάκια αμυγδάλου, πεντανόστιμα και μυρωδάτα, μοσχοβόλησε το σπίτι!
Υλικά:
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και λίγο ακόμα αν χρειαστεί,
- 200 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα,
- 140 γρ. ζάχαρη,
- 2 βανίλιες,
- 30 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη,
- 50 γρ. λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο),
- 2 αυγά + 1 για άλειμμα,
- μία πρέζα αλάτι,
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
- 1 κ.σ. κονιάκ,
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα 2 αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε ύστερα το λάδι, το κονιάκ, τη σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν, το αλάτι, σταματάμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι ώσπου να γίνει ζύμη. Αν κολλάει λίγο βάζουμε λαδάκι στα χέρια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και τις κάνουμε μακρόστενα μπαστουνάκια.
- Βάζουμε σε λαδόκολλα σε ταψί, αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό και ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε φέτες.
- Απλώνουμε τις φέτες στο ταψί και ξαναψήνουμε στους 180 με αέρα αυτή τη φορά για 15 λεπτά.