Παξιμαδάκια αμυγδάλου


Καφεδάκι και παξιμαδάκια αμυγδάλου, πεντανόστιμα και μυρωδάτα, μοσχοβόλησε το σπίτι!

Υλικά: 

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και λίγο ακόμα αν χρειαστεί, 
  • 200 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα, 
  • 140 γρ. ζάχαρη, 
  • 2 βανίλιες, 
  • 30 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη, 
  • 50 γρ. λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο), 
  • 2 αυγά + 1 για άλειμμα, 
  • μία πρέζα αλάτι, 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 
  • 1 κ.σ. κονιάκ, 
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι. 


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα 2 αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε ύστερα το λάδι, το κονιάκ, τη σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν, το αλάτι, σταματάμε το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι ώσπου να γίνει ζύμη. Αν κολλάει λίγο βάζουμε λαδάκι στα χέρια. 
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και τις κάνουμε μακρόστενα μπαστουνάκια.
  5. Βάζουμε σε λαδόκολλα σε ταψί, αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό και ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 25 λεπτά. 
  6. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε φέτες.
  7. Απλώνουμε τις φέτες στο ταψί και ξαναψήνουμε στους 180 με αέρα αυτή τη φορά για 15 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!