Πορτοκαλόπιτα αμυγδάλου με βελούδινη κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πορτοκαλόπιτα αμυγδάλου με βελούδινη κρέμα

Ένα φανταστικό ντελικάτο αρωματικό γλυκό με κέικ αμυγδάλου, ολόκληρα πορτοκάλια και βελούδινη κρέμα!
Πραγματικά θα το λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ για την πορτοκαλόπιτα
(για ένα ταψί 40*30)
100 γρ. βουτυρο αγελαδινο
1 1/2 φλ του τσαγιου ζαχαρη
7 μεγαλα αβγα χωρισμενα κροκους - ασπραδια
2 πορτοκαλια ολοκληρα βρασμενα και πολτοποιημενα 
300 γρ. αμυγδαλοψυχα ωμή αλεσμένη σε πουδρα (χωρις τη φλούδα τα αμύγδαλα)
4 κ.σ σιμιγδαλι χοντρο
1 και 1/2 κουταλακι κ.γ μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλάτι
 
Για τη κρεμα
9 φλ. γαλα πληρες
7 κ.σ κορν φλαουρ
12 κ.σ ζαχαρη
3 βανιλιες
2 αβγά
3 κ.σ βούτυρο
1 1/2 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για το σιροπι
2 φλ. ζαχαρη
2 φλ. νερό
1 κ.γ χυμο λεμονιου

Για τη σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε βράζοντας τα πορτοκαλια σε αρκετο νερακι για 15 λεπτά.
Χύνουμε το νερό και βάζουμε καθαρό και βράζουμε παλι για αλλα 10 λεπτά.
Με αυτόν τον τρόπο στην ουσία ξεπικριζουμε τα πορτοκαλια.
Τα κόβουμε κομματια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και αλέθουμε στο μουλτι.
Σε ενα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιροπι και βράζουμε για 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε απο τη φωτια και αφήνουμε να κρυωσει.
Ξεκιναμε το κεικ.
Χτυπαμε αρχικα τα ασπραδια μαρεγκα με μια πρεζα αλατι σε δυνατη ταχυτητα στο μιξερ.
Τη βαζουμε σε ενα λεκανακι για αργοτερα.
Στον ίδιο καδο χτυπάμε το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να απρισει και σιγα σιγα ενσωματωνουμε τους κροκους.
Χτυπαμε μεχρι να αφρατεψει.
Παραλληλα βαζουμε ολα τα στερεα υλικα σε ενα μπολ και τα ανακατευουμε (αμυγδαλόψιχα, σιμιγδαλι, μπεικιν) .
Αφου εχει αφρατεψει το μειγμα των αβγων ρίχνουμε την πουλπα του πορτοκαλιου και χτυπαμε 1-2 λεπτα.
Προσθέτουμε και τα στερεα υλικα αναδευοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Τελος ενσωματωνουμε την μαρεγκα με απαλες κινησεις με μια μαριζ χειροκινητα!
Δε θελουμε να χασει τον ογκο.
Βουτυρωνουμε ενα μακρόστενο ταψακι 40 εκ. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180 βαθμούς για 40 - 50 λεπτα περιπου.
Βγαζουμε απο το φουρνο και το σιροπιαζουμε καυτο με το κρυο σιροπι.
Ετοιμαζουμε την κρεμα
Βαζουμε το γαλα ,τη ζαχαρη και τις βανιλιες να καψουν (κραταμε απο τα 9 φλ γαλα το ενα για να διαλυσουμε το κορν φλαουρ σε ενα μπολ μαζι με τα αβγα).
Ριχνουμε λιγο καυτο γαλα στο μειγμα των αβγων (για να ζεσταθουν) και τα ριχνουμε στο καυτο γαλα, ανακατευοντας μεχρι να πηξει η κρεμα.
Στο τελος ριχνουμε το βουτυρο, ανακατευουμε και τελος το μπεικιν παουντερ.
Θα δειτε την κρεμα να αφριζει!
Ο σκοπος μας ειναι αυτος!
Ανακατευουμε διαλυωντας απαλα το μπεικιν στην επιφανεια της κρεμας και στη συνεχεια με κυκλικες κινησεις ενσωματωνουμε μεσα.
Η κρεμα με αυτο τον τροπο γινετε αφρατη!
Ριχνουμε την κρεμα επανω στο γλυκο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθει.
Χτυπάμε την κρεμα γαλακτος σε σαντυγι και στολιζουμε με φιλε αμυγδαλου η καραμελωμενο αμυγδαλο (εγώ έχω βάλει και από τα δύο) και ξυσμα πορτοκαλιου!
Μπορούμε αν θέλουμε να γίνει πιο ψηλό το γλυκό να τη φτιάξουμε και σε ταψακι 35*25.
Εγώ αυτή τη φορά την έφτιαξα σε 40*30 κι έγινε τέλειο!