Τυρόπιτα σφολιάτας με σιμιγδάλι



Μια συνταγή της κυρίας Μαρίας Λαρου για ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Τυρόπιτα σφολιάτας με σιμιγδάλι

1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
Γέμιση μίγμα
Μία κούπα του νεσκαφέ σιμιγδάλι χοντρό
Μία κούπα του νεσκαφέ γάλα φρέσκο
5 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
150 γραμμάρια φέτα
150 γραμμάρια γκούντα
Αλάτι, ανάλογα την φέτα
Πιπέρι, εμένα τους αρέσει μπόλικο
2 κρόκους και 4 κουταλιές εβαπορέ για να αλείψουμε από πάνω,
και αν θέλουμε σουσάμι.
Βούτυρο γάλακτος για το ταψί να αλείψουμε κάτω.

Βάζουμε σε μπολ τα τυριά τριμμένα ενώ τη φέτα την κάνουμε κομματάκια με το χέρι όχι πάρα πολύ μικρά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, αλάτι πιπέρι, το φακελάκι μπέικιν πάουντερ και τέλος το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε μέσα και τα τυριά και ανακατεύουμε να γίνει ένα μίγμα.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτα.
Απλώνουμε τη γέμιση, από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτα και κλείνουμε γύρω - γύρω να είναι μέσα η γέμιση.
Ανακατεύουμε τους κρόκους με το εβαπορέ και το απλώνουμε καλά πάνω στην σφολιάτα με πινέλο και ρίχνουμε σουσάμι, προαιρετικά αλλά ταιριάζει πολύ.
Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 40 λεπτά, τόσο χρειάστηκε στο δικό μου φούρνο.
Ουσιαστικά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η σφολιάτα και να φουσκώσει.