Κασεροτυροκουλούρα



ΚΑΣΕΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΗ, ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΣΕΡΟΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ:
2 ποτηρια γαλα,
1 φακελακι ξερη μαγια,
2 κ.σ.ζαχαρη,
1 κ.γ.αλατι,
50 γρ βουτυρο λιωμενο,
4 με 5 ποτηρια αλευρι αυτο το ρυθμιζουμε οταν ζυμωνουμε,
1 ποτηρι τριμμενο κασερι!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Βαζουμε στο μπολ το γαλα χλιαρο,την μαγια,την ζαχαρη ανακατευουμε με συρμα ριχνουμε 2 κ.σ.γεματες αλευρι ανακατευουμε!!!
Συνεχιζουμε ριχνουμε ζεστο λιωμενο το βουτυρο ανακατευουμε!
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Στην συνεχεια ριχνουμε λιγο-λιγο αλευρι και ζυμωνουμε προς το τελος του ζυμωματος ριχνουμε το κασερι!!
Βαζουμε την ζυμη σε αλευρωμενο παγκο και την ζυμωνουμε πολυ καλα μεχρι να γινει αφρατη λεια!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!!!!
Στην συνεχεια βαζουμε λαδοκολα στο ταψι(30ν) βαζουμε την ζυμη μεσα και την παταμε με το χερι να ισιωσει!
Την σκεπαζουμε για 30 λεπτα!!!!
Σε ενα μπολ βαζουμε ενα κροκο αυγου και βουτωντας τα δαχτυλα κανουμε το σχεδιο πατωντας την ζυμη γυρω-γυρω!!!!

ΓΕΜΙΣΗ:
Βαζουμε σε ενα μπολ 1 κροκο αυγου,100 γρ φετα τριμμενη,2 κ.σ.σπορελαιο και τα ανακατευουμε!!! Παιρνουμε λιγο-λιγο μιγμα και βαζουμε στα ανοιγματα της ζυμης που καναμε με τα δαχτυλα!
Και τελειωνουμε χτυπαμε σε ενα μπολ 1 κροκο αυγου με λιγο νερο και με ενα πινελο παιρναμε ελαφρια την πιτα!
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις μεχρι να κοκκινίσει καλα!

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou