
Εξαιρετικό γλυκό!
Υλικά
- 250 κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σούπας στιγμιαίο καφέ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. μασκαρπόνε τυρί
- 5 κρόκους αυγών
- 1 πακέτο σαβαγιάρ μπισκότα
- 2 βανίλιες
- 2 κ. σούπας κακάο
- μισό κ.σ. κόκκους καφέ εσπρέσο κόκκους αδιάλυτο
Σιρόπι
- 400 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ. σούπας καφέ στιγμιαίο
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε το σιρόπι να κρυώσει, ίσα να λιώσει η ζάχαρη και ο καφές.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τον στιγμιαίο καφέ να φουσκώσει, αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τα 50 γρ ζάχαρη με τον αναδευτήρα, αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε Μπεν Μαρί τους κρόκους με τα άλλα 50 γρ ζάχαρη και τους ανακατεύουμε γρήγορα να παστεριωθούν γύρω στα 2 λεπτά, θα δείτε θα αλλάξουν χρώμα, θέλει λίγο προσοχή να μην ψηθούν.
- Στο μπολ με την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τις βανίλιες, το τυρί και τους κρόκους και ανακατεύουμε, αυτή είναι η κρέμα μας.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι, τα στρώνουμε σε ποτήρι ή ταψάκι και ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω το κακάο με τον καφέ.
- Εγώ επειδή ήθελα να το φτιάξω σαν τούρτα και η κρέμα είναι αρκετά ρευστή και δεν θα έβγαινε ωραίο κομμάτι, πρόσθεσα 1 φάκελο ζελατίνα σκόνη που φούσκωσε σε 2 κ.σ κρύο νερό και μετά σε 2 κ.σ ζεστό και την πρόσθεσα στο μπολ με τις κρέμες.