Τιραμισού



Μια συνταγή της κυρίας Βικης Αναματερου για ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Τιραμισού

Εξαιρετικό γλυκό!

250 κρέμα γάλακτος
1 κ. σούπας στιγμιαίο καφέ
100 γρ. ζάχαρη
500 γρ. μασκαρπόνε τυρί
5 κρόκους αυγών
1 πακέτο σαβαγιάρ μπισκότα
2 βανίλιες
2 κ. σούπας κακάο
μισό κ.σ. κόκκους καφέ εσπρέσο κόκκους αδιάλυτο

Σιρόπι
400 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
2 κ. σούπας καφέ στιγμιαίο

Φτιάχνουμε το σιρόπι να κρυώσει, ίσα να λιώσει η ζάχαρη και ο καφές.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τον στιγμιαίο καφέ να φουσκώσει, αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τα 50 γρ ζάχαρη με τον αναδευτήρα, αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε Μπεν Μαρί τους κρόκους με τα άλλα 50 γρ ζάχαρη και τους ανακατεύουμε γρήγορα να παστεριωθούν γύρω στα 2 λεπτά, θα δείτε θα αλλάξουν χρώμα, θέλει λίγο προσοχή να μην ψηθούν.
Στο μπολ με την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τις βανίλιες, το τυρί και τους κρόκους και ανακατεύουμε, αυτή είναι η κρέμα μας.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι, τα στρώνουμε σε ποτήρι ή ταψάκι και ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω το κακάο με τον καφέ.
Εγώ επειδή ήθελα να το φτιάξω σαν τούρτα και η κρέμα είναι αρκετά ρευστή και δεν θα έβγαινε ωραίο κομμάτι, πρόσθεσα 1 φάκελο ζελατίνα σκόνη που φούσκωσε σε 2 κ.σ κρύο νερό και μετά σε 2 κ.σ ζεστό και την πρόσθεσα στο μπολ με τις κρέμες.