Μπαμπαδάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπαμπαδάκια

2 Κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέικιν
1/4 κούπα ζάχαρη
1 και 1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 κούπα γάλα χλιαρό
1/4 Βιτάμ λιωμένο
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες

Γαρνίρισμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία 500 γρ.

Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Χυμός από 1/2 λεμόνι + 1 φλούδα λεμονιού

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και δυο κουταλιές από το αλεύρι.
Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε ένα - ενα τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι.
Βουτυρώνουμε καλά θήκες για μάφιν, 18 τεμάχια.
Τις γεμίζουμε μέχρι τη μέση, σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 - 25λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.

Σιρόπι
Βάζουμε όλα τελικά για το σιρόπι μαζί και βράζουμε πέντε λεπτά από το σημείο που αρχίζει ο βρασμός.
Για το γαρνίρισμα χτυπάμε την φυτική κρέμα μέχρι να σφίξει.
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Σιροπιάζουμε χλιαρό γλυκό και χλιαρό σιρόπι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά 3 - 4 ώρες, τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε.