Καρβελάκι γεμιστό με χοιρινή τηγανιά



ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

Υλικά
1 καρβελάκι μεγάλο
750 γρ. χοιρινές μπουκιές για τηγανιά
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πράσο, το άσπρο μέρος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Λάδι
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. τριμμένα τυριά γκούντα - ρεγκάτο
Λίγο βούτυρο

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω λάδι και σοτάρω το κρέας λίγο - λίγο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.
Μετά αφαιρώ το κρέας και τσιγαρίζω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο να μαλακώσουν.
Προσθέτω και τις πιπεριές και μετά προσθέτω το κρέας.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί.
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζω μισή ώρα περίπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Κόβω το πάνω μέρος από το καρβελάκι και αφαιρώ την ψίχα.
Αλείφω εσωτερικά με λίγο βούτυρο, βάζω κάτω το μισό τριμμένο τυρί και γεμίζω με την τηγανιά. Προσθέτω επάνω το υπόλοιπο τυρί και κλείνω με το καπάκι από το ψωμί.
Το αλείφω εξωτερικά με λίγο βούτυρο και το τυλίγω σε λαδόκολλα και από επάνω αλουμινόχαρτο.
Ψήνω στους 180 βαθμούς, 15 με 20 λεπτά περίπου.


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ