
Υλικά
- 1 καρβελάκι μεγάλο
- 750 γρ. χοιρινές μπουκιές για τηγανιά
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πράσο, το άσπρο μέρος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- Λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. τριμμένα τυριά γκούντα - ρεγκάτο
- Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω λάδι και σοτάρω το κρέας λίγο - λίγο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.
- Μετά αφαιρώ το κρέας και τσιγαρίζω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο να μαλακώσουν.
- Προσθέτω και τις πιπεριές και μετά προσθέτω το κρέας.
- Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί.
- Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζω μισή ώρα περίπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει μόνο με το λάδι του.
- Κόβω το πάνω μέρος από το καρβελάκι και αφαιρώ την ψίχα.
- Αλείφω εσωτερικά με λίγο βούτυρο, βάζω κάτω το μισό τριμμένο τυρί και γεμίζω με την τηγανιά. Προσθέτω επάνω το υπόλοιπο τυρί και κλείνω με το καπάκι από το ψωμί.
- Το αλείφω εξωτερικά με λίγο βούτυρο και το τυλίγω σε λαδόκολλα και από επάνω αλουμινόχαρτο.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς, 15 με 20 λεπτά περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
