Πιροσκί με τυρί και λουκάνικο



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσάνθης Μίχου για ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πιροσκί με τυρί και λουκάνικο

Υλικά
250 γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
400 γρ. αλεύρι περίπου, η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.

Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά να διαλυθεί και τη ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ που το έχουμε λαδώσει λίγο να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Στη συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες των 40 γρ. και αφήνουμε 5 λεπτά.
Ανοίγουμε τη κάθε μπαλίτσα με τα χέρια, βάζουμε γέμιση ότι θέλουμε (έβαλα σε κάποια τυρί και σε άλλα λουκάνικο) και κλείνουμε πολύ καλά για να μην ανοίξουν στο τηγάνι.
Αφού τα ετοιμάσουμε, αφήνουμε πάλι 5 λεπτά και τέλος τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.