Φασουλοταβάς με φασόλια "Βουλγάρες"



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΦΑΣΟΥΛΟΤΑΒΑΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ "ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ" από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φασουλοταβάς με φασόλια "Βουλγάρες"

Από της νηστίσιμες νοστιμιές!
Γίνεται με όλες τις ποικιλίες των φασολιών, ακόμη και με γίγαντες.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα φασόλια (μισό κιλό) από το βράδυ.
Την άλλη μέρα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα ξεπλένουμε.
Βάζουμε νερό, λάδι και 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο και τα βράζουμε, χωρίς όμως να σπάσουν.
Έχουμε μισό κιλό χοντροκομμένα σπανάκι, άνηθο, κρεμμυδάκι, πράσο, καυκαλήθρες, 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες και 1 καρότο ψιλοκομμένο.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2 λεπτά με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά πελτέ, αλάτι και πιπέρι.
Τα ρίχνουμε στο ταψί με λίγο ζεστό νερό μαζί με τα φασόλια και ψήνουμε για 20 λεπτά.

(σ.σ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: μπορούμε να βράσουμε το καρότο κομμένο σε ροδέλες μαζί με τα φασόλια αν το προτιμάμε μαλακό)