Σούπα βελουτέ Celeriac (Σελινόριζα)



Μια συνταγή της κυρίας Georgia Chatzimanoli-Grimwood για ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΈ CELERIAC (ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σούπα βελουτέ Celeriac (Σελινόριζα)

ΥΛΙΚΆ
30 γρ βούτυρο
2 κουταλιές μεγάλες λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 μέτριες πατάτες
1 σέλερι (celeriac)
Αλάτι και πιπέρι
Ένα κύβο από κοτόπουλο
3/4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και το σέλερι κομμένο κι αυτό σε κύβους.
Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το νερό και τον κύβο.
Αφήνουμε να βράσει για 30' λεπτά περίπου.
Μόλις βράσουν τα λαχανικά κατεβάζω και πολτοποιώ με ένα μπλέντερ χειρός η ότι άλλο έχουμε.
Τέλος ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε.
Αξίζει ο κόπος να την δοκιμάσετε είναι πολύ νόστιμη σούπα!