
ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ
Μας έφερε ένας φίλος φρούτα από το δέντρο του και έκανα μηλοπιτάκια τα μισά και τα άλλα τα έκανα με μαρμελάδα σύκο με δαμάσκηνα:
ΣΥΝΤΑΓΉ:
450 γρ. αλεύρι
25 γρ. μαγιά (ένα φακελάκι αν δεν έχετε φρέσκια)
250 ml. γάλα
120ml. ηλιέλαιο
δύο κ.σ.ζάχαρη
ένα κ.γ.αλάτι
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 12-15 λεπτά
Για τα μηλοπιτάκια
Για τα μηλοπιτάκια
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το χυμό από μισό λεμόνι και τρεις κ.σ. ζάχαρη καστανή σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι.
Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε λίγες σταφίδες και κανέλα.



Δημιουργός συνταγής: Marina Markou