Λουκουμάδες με γέμιση μερέντα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Λουκουμάδες με γέμιση μερέντα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::
250 ml γαλα φρεσκο χλιαρο προς ζεστο,
20 γρ μαγια νωπη,
80 ml σπορελαιο,
2 αυγα,
1 βανιλια,
600 γρ αλευρι φαριναπ,
200 γρ μερεντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:::
Βαζουμε στο μπολ το γαλα-μαγια-ζαχαρη και ανακατευουμε καλα με συρμα η πιρούνι.
Ριχνουμε το σπορελαιο, τα αυγα,την βανιλια και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε.
Ριχνουμε τα 300 γρ αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Συνεχιζουμε ριχνουμε 250 γρ αλευρι σιγα-σιγα και ζυμωνουμε.
Βαζουμε τελος το υπολοιπο αλευρι στον παγκο και ζυμωνουμε την ζυμη μεχρι να γινει λεια αλευρωνοντας τα χερια.
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα η και παραπανω.
Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο (1εκ.).
Κοβουμε δισκακια.
Καθε δισκακι κανουμε τρυπα με ενα καπακι απο αναψυκτικο.
Βαζουμε την μερεντα σε αακουλα ζαχαροπλαστικης η και απλη.
Λαδωνουμε ολα τα δισκακια στις ακρες.
Βαζουμε μερεντα στο καθενα στην μεση της ζυμης γυρω-γυρω.
Και πιανοντας τις ακρες και το ανοιγμα απο την τρυπα και προσπαθουμε με προσοχη να τα κλεισουμε.
Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα.
Τελος βαζουμε 1 λιτρο σπορελαιο να ζεσταθει και τα τηγανιζουμε και απο τις δυο πλευρες.
Τοποθετούμε κατευθειαν σε απορροφητικο χαρτι και τελος τα βουταμε στη ζαχαρη.