
ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟ
Η συνταγή είναι της κυρίας Martha Nei και είναι πολύ εύκολη και νόστιμη εγώ έφτιαξα διπλή δόση στο μεγάλο ταψί του φούρνου.
Υλικά
Εκτέλεση
800 γρ σπόρους σουσάμι και ηλιόσπορους
6 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε τους σπόρους σε τηγάνι και τους καβουρδίζουμε με προσοχή γιατί καίγονται εύκολα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και όταν πάρει σκούρο χρώμα και καραμελώσει ρίχνουμε το μέλι και όλο αυτό μέσα στους σπόρους.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου, άλλη λαδόκολλα από πάνω και απλώνουμε το υλικό με το πίσω μέρος μιας μικρής κατσαρόλας, από τη μέση προς τα έξω να ισιώσει.
Κόβουμε γρήγορα πριν παγώσει και σφίξει πολύ.
Είναι τραγανό και πολύ νόστιμο και βγαίνει αρκετό με μόλις 3 ευρώ.
Είναι τραγανό και πολύ νόστιμο και βγαίνει αρκετό με μόλις 3 ευρώ.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή Martha Nei
