Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φιλέ αμυγδάλου και ξύσμα πορτοκαλιού



ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ---> Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φιλέ αμυγδάλου και ξύσμα πορτοκαλιού

Και επειδή κοντεύει απόγευμα και είναι ώρα για το καφεδάκι μας, έφτιαξα και ένα κλασικό χαλβά με φιλέ αμυγδάλου αρωματισμένο με κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού...
Έχω αφαιρέσει λίγο ελαιόλαδο, (αντί για μία κούπα έβαλα 3/4)
Και αντί για 3 κούπες ζάχαρη, (έβαλα 1,5 ζάχαρη και 1 μέλι) έγινε πάρα πολύ ωραίος, γλυκός όσο πρέπει.

Υλικά
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα χοντρό σιμιγδάλι
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1/2 κούπα φιλέ αμυγδάλου

Σιρόπι
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μέλι θυμαρίσιο
4 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
4-5 γαρίφαλα
Φλούδα από πορτοκάλι

Τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα, εκτός το μέλι, και μόλις πάρει βράση κλείνουμε τη θερμοκρασία... Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και αφήνουμε λίγο να κάψει.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα και να χρυσαφίσει.
Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το φιλέ αμυγδάλου, αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε σιγά - σιγά το σιρόπι.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να τραβήξει όλο το σιρόπι και να κοχλάσει.
Ρίχνουμε σε μία φόρμα και αφήνουμε να χλιαρύνει για να το ξεφορμάρουμε.
Βάζω σιμιγδάλι χοντρό και ψιλό γιατί γίνεται πιο κρεμώδες και νόστιμος.