Κριθαρότο με φρέσκες γαρίδες και λαχανικά


Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κριθαρότο με φρέσκες γαρίδες και λαχανικά

Πεντανόστιμο φαγάκι!

Υλικά
1 κιλό φρέσκες γαρίδες
Μισή κούπα ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
3-4 χρωματιστές πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
4 πομοντόρο ψιλοκομμένα χωρίς φλούδα
1/2 ποτηράκι ούζο
Αλάτι πιπέρι και 1/4 κ.γ. γλυκάνισο
3/4 της συσκευασίας κριθαράκι ολικής άλεσης

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας τις ξεπλένουμε, και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά να τα έχουμε έτοιμα, και ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μισό ελαιόλαδο να σοτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο.
Σβήνουμε με το ούζο, και όταν εξατμιστεί τραβάμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα καρότα τις πιπεριές αλάτι πιπέρι και το γλυκάνισο.
Ψήνουμε τα λαχανικά μας για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε ντομάτα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.
Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε αφήνοντας λίγο ζωμό και προσθέτουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αν θέλουμε προσθέτουμε παρμεζάνα τριμμένη.