Πισία με γέμιση φέτα και ζύμη εμπλουτισμένη με βότανα και μυρωδικά



Μια συνταγή του κυρίου Leonidas Tarenidis για ΠΙΣΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Πισία με γέμιση φέτα και ζύμη εμπλουτισμένη με βότανα και μυρωδικά

Τα πεντανόστιμα ποντιακά πισία ala Focaccia θα έλεγα !
Πάμε να απολαύσουμε τα φημισμένα ποντιακά πισία σε μια εκδοχή που θα ανταμείψει γευστικά πλουσιοπάροχα ακόμη και τους πιο δύσκολους κάλυκες!
(Το γνώριζες ότι η γλώσσα σου έχει από 3.000 εως 10.000 γευστικούς κάλυκες?)
Θα τους προκαλέσουμε λοιπόν με βαρελίσια πικάντικη φέτα, Δυόσμο, Μαιντανό, Άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι! (Είπαμε… οι Πόντιοι ξέρουν να τρώνε!)

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη 600 γρ. αλεύρι γενικής χρ.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
½ ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι Άνηθος ψιλοκομμένος
2 φρέσκα κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες
7 - 8 φύλλα Δυόσμου ψιλοκομμένα

Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα βαρελίσια
1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα βότανα και μυρωδικά μας και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε αλεύρι και αλάτι και στη μέση το λάδι.
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά. 
Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, τα βότανα, τα μυρωδικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια αφράτη ζύμη.
Τη σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1,5 ώρα να φουσκώσει.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ με την τριμμένη φέτα μας.
Ζυμώνουμε ελαφρά να ομογενοποιηθεί η γέμιση.
Κόβουμε και πλάθουμε τη ζύμη μας πάνω σε αλεύρι σε μερίδες στρόγγυλες πιο μικρές απο γροθιά.
Ανοίγουμε τα πιτάκια μας βάζουμε στο κέντρο μια γεμάτη κ.σ. γέμιση, βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο με λίγο νερό και κλείνουμε σκεπάζοντας.
Κόβουμε με ένα πιατάκι (ή στρόγγυλο τσέρκι) περιμετρικά τις άκρες και κολλάμε ταυτόχρονα τις πτυχές πιέζοντας.
Κάνουμε και λίγες τρύπες στην κορυφή τους.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και τις γυρνάμε να μην αρπάξουν… δε θέλουν πολύ. 
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λάδι.
Στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.