ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ κάρυ
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1.5 φλ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω λίγο - λίγο το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.
- Το βγάζω και το αφήνω στην άκρη.
- Μετά τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτω το φρέσκο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά και τέλος τον μαϊντανό.
- Τα βάζω στη γάστρα με ένα ποτήρι ζεστό νερό, κλείνω τη γάστρα και ψήνω για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε φούρνο με αέρα.
- Σε λίγο λάδι τσιγαρίζω το ρύζι να γυαλίσει.
- Το προσθέτω στη γάστρα μαζί με αλάτι, πιπέρι, το κάρυ και την πάπρικα και ανακατεύω καλά.
- Προσθέτω 3.5 φλ ζεστό νερό, ανακατεύω, κλείνω τη γάστρα και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα.
- Ανοίγω τη γάστρα και αφήνω να πάρει χρώμα και να μείνει με το λαδάκι του.
Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη