Κοτόπουλο με ρύζι στη γάστρα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπουλο με ρύζι στη γάστρα

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ κάρυ
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Λάδι 
αλάτι 
πιπέρι
1.5 φλ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω λίγο - λίγο το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.
Το βγάζω και το αφήνω στην άκρη.
Μετά τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτω το φρέσκο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά και τέλος τον μαϊντανό.
Τα βάζω στη γάστρα με ένα ποτήρι ζεστό νερό, κλείνω τη γάστρα και ψήνω για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε φούρνο με αέρα. 
Σε λίγο λάδι τσιγαρίζω το ρύζι να γυαλίσει.
Το προσθέτω στη γάστρα μαζί με αλάτι, πιπέρι, το κάρυ και την πάπρικα και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω 3.5 φλ ζεστό νερό, ανακατεύω, κλείνω τη γάστρα και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα.
Ανοίγω τη γάστρα και αφήνω να πάρει χρώμα και να μείνει με το λαδάκι του.