Μπισκοτάκια βουτύρου


Μια συνταγή της κυρίας Boula Mpeza για ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπισκοτάκια βουτύρου

Μυρωδάτα, αφράτα αγαπημένα!

Υλικά
300 γραμ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. ζάχαρη,
ένα αυγό,
δύο βανίλιες ,
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού,
ένα αυγό,
μια πρέζα αλάτι,
μια κουταλιά της σούπας γεμάτη γάλα,
αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο ώστε να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλάει από χέρια μας 
μιάμιση κουταλάκι μπέικιν.

Χτυπάω στο μίξερ όλα τα υλικά αρκετά να αφρατέψουν.
Ρίχνω αλεύρι. ζυμώνω όχι πολύ και αφήνω στο ψυγείο μια ώρα την ζύμη.
Βγάζω, πλάθω σε διάφορα σχέδια τα μπισκοτάκια με κουπ πατ σε λαδόκολλα.
Ψήνω μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. μισή ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο, στους 200 βαθμούς, με αντιστάσεις (τα ελέγχουμε στο 15λεπτο) .