Κοτόπουλο με κριθαράκι - Γιουβέτσι



Μια συνταγή της κυρίας Elena Psillia για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ - ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπουλο με κριθαράκι - Γιουβέτσι

Έγινε ζουμερό και πεντανόστιμο

Υλικά: 
6 κομμάτια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400γρ ντοματάκια κονσέρβα ή σπιτικά
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
Κρασί κόκκινο
500 ml ζωμό λαχανικών
350 γρ. κριθαράκι
Αλάτι 
πιπέρι 
μπαχάρι 
τριμμένο κουρκουμά
1 ξύλο κανέλα
Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση:
Σε βαθύ σκεύος - τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές. 
Οταν ειναι έτοιμο το βγάζουμε στην άκρη. 
Βαζουμε το κρεμμυδι και το σκορδο και ανακατεύουμε να μαλακώσουν. 
Σβηνουμε με το κρασί και αφηνουνε για λιγο να φύγει το αλκοόλ. 
Προσθέτουμε τον πελτε και τον διαλύουμε στον πάτο του σκεύους. 
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον ζωμο. 
Προσθετουμε νερακι όσο χρειάζεται για να βρασει το κριθαράκι. 
Βάζουμε στη σάλτσα το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 με 50 λεπτά, θα το δείτε.
Σε ενα τηγανι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και περνάμε το κριθαράκι να λαδωθει καλα. 
Με αυτο τον τρόπο θα παραμείνει σπυρωτο δεν θα λασπωσει. 
Όταν το κοτόπουλο ειναι ετοιμο, το βγάζουμε σε πιατέλα και το αφήνουμε στην ακρη. 
Ελέγχουμε αν χρειάζεται νερο η σαλτσα για να βράσει το κριθαράκι. 
Προσθέτουμε το κριθαράκι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. 
Πριν το τέλος προσθέτουμε απο πανω το κοτόπουλο. 
Εγω παντα αποσύρω απο την φωτιά νωρίτερα γιατί συνεχίζει και βραζει και μένει και ζουμακι. Σερβίρουμε με τυρί τριμμενο.