Πρασοτηγανιά



Μια συνταγή της κυρίας Βάνας Ντελή για ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρέματα "Deli"cious!


Πρασοτηγανιά

Συνταγή
1 1/2 κιλό χοιρινό σε κομματάκια( ζητάμε απ' τον κρεοπώλη ειδικά για τηγανιά)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 με 4 πράσα ψιλοκομμένα
Μισό ποτηράκι κρασί λευκό
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Ελαιόλαδο

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κρέας να ναι στεγνό!
Σε πλατύ σκεύος σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας να τονίσει.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη.
Όταν ροδίσει προσθέτουμε και τα πράσα και γυρίζουμε σωτάρουμε ελαφρώς.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί .
Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε έως μαλακώσει καλά το κρέας, και μείνει το φαγητό με το λαδάκι του!
Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι!
Απ' όσο θυμάμαι παλιά στην πατρίδα μας στην Καρδίτσα η τηγανιά φτιαχνόταν, σοτάρονταν, σε χοιρινό λίπος (τη λεγόμενη λίπα αντί για λάδι)
Που όλα τα σπίτια είχαν!
Υπέροχη αυθεντική γεύση!