Καριόκες του Άκη



ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ


Υλικά
100 γρμ καρύδια 
220 γρμ μπισκότα τύπου πτι μπερ 
120 γρμ βούτυρο 
1 βανίλια 
150 γρμ γάλα ζαχαρούχο 
10 γρμ κονιάκ 
15 γρμ κακάο 
1 κ/σ μέλι 
1 κ/γ κανέλα 


Εκτέλεση 
Λιώνουμε το βούτυρο.
Αλέθουμε τα μπισκότα και τα καρύδια, όχι σε σκόνη να κρατάνε λίγο.
Ρίχνουμε το βούτυρο στα μπισκότα με τα καρύδια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά.
Τοποθετούμε σε μεμβράνη, σφίγγοντας καλά το κάνουμε σαλάμι και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Όταν σφίξει κόβουμε σε φέτες με το μαχαίρι και τις βουτάμε σε 250 γρμ κουβερτούρα λιωμένη σε Μπεν Μαρί με 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο.
Τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο.


Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Μιχου, συνταγή Άκης Πετρετζίκης

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!