Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι



Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής Σκόνη για ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Ένα φαγητό μαμαδίστικο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω και κόβω το χταποδακι.
Βάζω λάδι στην κατσαρόλα μαζί με λίγο κρεμμύδι, ρίχνω μέσα τα κομματάκια του χταποδιού και το αφήνω να αλλάξει χρώμα και να πιεί τα υγρά του.
Μόλις γίνει αυτό ρίχνω κόκκινο κρασί και αφήνω να φύγει το αλκοόλ.
Προσθέτω πιπέρι, λίγο μπαχάρι και κανέλα.
Δεν αλατίζω καθόλου, εσείς δοκιμάστε και αν χρειάζεται βάλτε.
Βάζω λίγο πελτέ ντομάτας και το τρίβω λίγο στον πάτο της κατσαρόλας.
Προσθέτω νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Στη συνέχεια ρίχνω το μακαρονάκι και νερό.
Ανακατεύω συνέχεια και οπότε χρειαστεί προσθέτω νεράκι.
Πρέπει να βγει πριν γίνει τελείως το μακαρονάκι γιατί μετά θα τραβήξει ζουμί και θα λασπώσει.
Επίσης μέχρι να κρυώσει δεν κλείνω την κατσαρόλα για τον ίδιο λόγο.
Αν θέλετε βάζετε και λίγο φρέσκο μαϊντανό.