Παξιμάδια γλυκάνισου



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παξιμάδια γλυκάνισου

Αφράτα τραγανά και μυρωδάτα, για το τσάι και το καφεδάκι μας.
Με λάδι καινούργια σοδειάς όλο άρωμα και χρώμα!

Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο, 
1 κούπα γάλα, 
2 αυγά, 
1 κούπα ζάχαρη,
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
5 - 6 κ.σ γλυκάνισο , 
1 χούφτα σουσάμι , 
1 κούπα αλεύρι σταρένιο, 
το υπόλοιπο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου τρεις κούπες ίσως και λιγότερο ή περισσοτερο, το βλέπετε, 
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε θερμοκρασία δωματίου θέλουμε τα υλικά μας.
Βάζουμε το γάλα, το λάδι, τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη να λιώσει.
Κατόπιν ρίχνουμε το γλυκάνισο, το σουσάμι και στο τέλος το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
Ζυμώνουμε ζύμη εύπλαστη. 
Αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαστούνια σε σουσάμι.
Κόβουμε τα παξιμάδια μέχρι κάτω . 
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μια ώρα . 
Όταν πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα βγάζουμε, τα κόβουμε ξανά μέχρι κάτω, τα ξαναβάζουμε στο φούρνο χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 50 - 60 βαθμούς για άλλη μια ώρα τουλάχιστον.
Έτοιμα!
Τα κρατάμε σε γυάλινο δοχείο για πολύ καιρό!
Να αναφέρω ότι μπορείτε να βάλετε λιγότερο γλυκάνισο. 
Όσο θέλετε, ίσα για τη μυρωδιά. Δεν επηρεάζει την υφή της συνταγής.
Απλά εμείς αγαπάμε τον γλυκάνισο.
Είμαστε από το χωριό που καλλιεργούμε το φυτό. 
Οι καρποί του είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, λόγω του μικροκλίματος της περιοχής σύμφωνα με μελέτες, πανεπιστήμιων.
Η συνταγή είναι της φίλης μου κ. Έλλης Χιωτελη- Ανδρεαδέλλη.