Αφού έβρασα και καθάρισα ένα κιλό κάστανα (600γρ. καθαρισμένα) τα έβαλα σε μια μικρή κατσαρόλα με 400 γρ. κρέμα γάλακτος, 60 γρ. μέλι, μια βανίλια, μια τσιμπιά αλάτι και τα έβρασα για πέντε λεπτά.
Αφαίρεσα από τη φωτιά και πρόσθεσα 50 γρ. βούτυρο, ανακάτεψα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και άφησα στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μούλτι έβαλα 250 γρ. βούτυρο, 120 γρ. μέλι, 50 γρ. κακάο, 70 γρ. τριμμένο φουντούκι, μια βανίλια και πολτοποίησα μέχρι να γίνει κρέμα.
Στη συνέχεια άπλωσα το μείγμα μου ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και άπλωσα καλά με το πλάστη να πάρει ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.
Έβαλα στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Στη συνέχεια αφαίρεσα τη μια λαδόκολλα, άπλωσα το μείγμα με τα κάστανα και έκανα ρολό.
Έβαλα για λίγο στην κατάψυξη να παγώσει, αφαίρεσα τη λαδόκολλα και διακόσμησα με τριμμένο φουντούκι, τριμμένη άσπρη κουβερτούρα και κρέμα κάστανο.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!