Κορμός κάστανο χωρίς ζάχαρη



ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ---> Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κορμός κάστανο χωρίς ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έβρασα και καθάρισα ένα κιλό κάστανα (600γρ. καθαρισμένα) τα έβαλα σε μια μικρή κατσαρόλα με 400 γρ. κρέμα γάλακτος, 60 γρ. μέλι, μια βανίλια, μια τσιμπιά αλάτι και τα έβρασα για πέντε λεπτά.
Αφαίρεσα από τη φωτιά και πρόσθεσα 50 γρ. βούτυρο, ανακάτεψα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και άφησα στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μούλτι έβαλα 250 γρ. βούτυρο, 120 γρ. μέλι, 50 γρ. κακάο, 70 γρ. τριμμένο φουντούκι, μια βανίλια και πολτοποίησα μέχρι να γίνει κρέμα.
Στη συνέχεια άπλωσα το μείγμα μου ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και άπλωσα καλά με το πλάστη να πάρει ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.
Έβαλα στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Στη συνέχεια αφαίρεσα τη μια λαδόκολλα, άπλωσα το μείγμα με τα κάστανα και έκανα ρολό.
Έβαλα για λίγο στην κατάψυξη να παγώσει, αφαίρεσα τη λαδόκολλα και διακόσμησα με τριμμένο φουντούκι, τριμμένη άσπρη κουβερτούρα και κρέμα κάστανο.