Κοντοσούβλι φούρνου στη λαδόκολλα



Μια συνταγή της κυρίας Δέσποινας Μπο για ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Κοντοσούβλι φούρνου στη λαδόκολλα

Ειλικρινά δεν έχω φάει πιο νόστιμο από πουθενά αλλού από τότε που το φτιάχνω μόνη μου.
Διαλύεται με το πιρούνι.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κανονικά βάζω χοιρινό λαιμό, αλλά τώρα είχα σπάλα και έβαλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε: 1 κιλό κρέας, 2 πράσινες πιπεριές, 1 - 2 Φλωρίνης, χοντροκομμένες, 1 ποτήρι περίπου λευκό κρασί, 1 σφηνάκι σόγια σος, 1 σφηνάκι ξίδι κόκκινο, λίγη μουστάρδα, ηλιέλαιο μισό ποτήρι, ρίγανη, πιπέρι, κάρυ, σκόρδο σκόνη και μπόλικη πάπρικα γλυκιά, λίγο λεμόνι.
Ανακατεύω καλά, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο όσες περισσότερες ώρες μπορώ.
Για το ψήσιμο: 
Σε ένα ταψί απλώνω αλουμινόχαρτο και από πάνω λαδόκολλα. 
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω το κρέας με τις πιπεριές και το βάζω πάνω στη λαδόκολλα.
Βάζω αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και κλείνω καλά την λαδόκολλα και μετά όσο πιο καλά μπορώ το σφραγίζω με αλουμινόχαρτο.
Ψήνω 1μιση με 2 ώρες, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, μεσαία σκάλα με αντιστάσεις.
Ανοίγω μετέπειτα να πάρει χρώμα και μόλις είναι έτοιμο και το βγάλω από το φούρνο σκεπάζω πάλι ΠΟΛΥ καλά και αφήνω να ξεκουραστεί για είκοσι λεπτά με μισή ώρα, για να μείνει η υγρασία και να μην στεγνώσει το κρέας.
Γίνεται λουκουμάκι και πολύ ζουμερό και πεντανόστιμο!