
ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Πολύ ελαφρύ και νόστιμο για όσους αποφεύγουν το κόκκινο κρέας.
Έγινε μπουκιά και συχώριο! Το φτιάχνω πολλά χρόνια και μας αρέσει πολύ!
Υλικά
- 1,5 κιλό κουνέλι
- 500 γρ αγκινάρες καθαρισμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1 λεμόνι το χυμό
- 2 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο πολύ καλά.
- Σβήνουμε με το κρασί, κι όταν εξατμιστεί ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα να κρύβει το κρέας.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 35 - 40 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να ψηθούν και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
- Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ζωμό από τη κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας.
- Κουνάμε την κατσαρόλα πάνω στη εστία και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
- Αφήνουμε για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.