Κουνελάκι φρικασέ με αγκινάρες



ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ


Πολύ ελαφρύ και νόστιμο για όσους αποφεύγουν το κόκκινο κρέας.
Έγινε μπουκιά και συχώριο! Το φτιάχνω πολλά χρόνια και μας αρέσει πολύ!


Υλικά

  • 1,5 κιλό κουνέλι
  • 500 γρ αγκινάρες καθαρισμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο πολύ καλά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, κι όταν εξατμιστεί ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα να κρύβει το κρέας.
  3. Σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 35 - 40 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε να ψηθούν και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
  6. Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ζωμό από τη κατσαρόλα.
  7. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας.
  8. Κουνάμε την κατσαρόλα πάνω στη εστία και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
  9. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.



Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!