Χορτόπιτα με τραβηχτό φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΒΗΧΤΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χορτόπιτα με τραβηχτό φύλλο

Για το φύλλο
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
2.5 φλ αλεύρι
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
2 κ.σ ηλιέλαιο
1/2 φλ ηλιέλαιο για τα φύλλα

Σε ένα λεκανάκι βάζω το αλεύρι με το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και το ανακατεύω να γίνει σαν τρίμματα.
Μετά ρίχνω το νερό σιγά - σιγά και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. 
Το μαζεύω σε μια μπάλα και το βάζω σε ένα λαδωμένο μπολ.
Το αλειφω και απο επανω με λιγο λάδι. 
Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί. 
Μετά το χωρίζω σε πέντε μπαλάκια.
Παιρνω ένα μπαλάκι, το αλείφω με το λάδι και το ανοίγω σαν μικρό πιατάκι. 
Έτσι κάνω και τα πέντε μπαλάκια.
Να εχουν αλειφθει ολα καλα με το λαδι.
Τα σκεπάζω πάλι με μεμβράνη και αφήνω στην άκρη μια ώρα.

Για την γέμιση
Λάπατα, 
καυκαλήθρες, 
μυρώνια, 
πράσα, 
κρεμμυδάκια φρέσκα, 
άνηθο, 
σπανάκι,
αλάτι

Τα τριγαρίζω με λιγο λάδι να μαραθούν και να βγάλουν το υγρά τους.
Τα αφήνω να κρυώσουν.
Στρώνω ένα τραπεζομάντηλο και εκεί παίρνω το ένα πιτάκι και σιγά σιγά το τραβάω με τα χέρια να ανοίξει, βάζω γέμιση και το κάνω ρολό. 
Τα βάζω γύρω - γύρω σε ένα λαδωμένο ταψάκι και ψήνω στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, στις αντιστάσεις ανάλογα τον φούρνο σας!