Μπιφτεκόπιτες



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΜΠΙΦΤΕΚΟΠΙΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπιφτεκόπιτες

Εξαιρετικές μπιφτεκόπιτες για όλες τις ώρες, για το σχολείο, το κολατσιό, τη δουλειά!
Το ζυμαράκι είναι απίστευτο, λιώνει σαν τον βαμβάκι στο στόμα!

Υλικά για το ζυμαράκι μου..το οποίο κάνει για τα πάντα ...τυροπιτάκια και ότι άλλο έχει να κάνει με ζυμαράκι..!!
Ένα ποτήρι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει με το δικό μου ποτήρι μου πήρε 850 γραμμάρια

Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα ρίχνω πρώτα το χλιαρό νερό με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και την μαγιά.
Ανακατεύω και αφήνω 5 λεπτά.
Προσθέτω ένα ποτήρι του νερού γιαούρτι, ένα ποτήρι λάδι, τα δύο αυγά και το αλάτι.
Χτυπάω με το σύρμα και ρίχνω σιγά - σιγά το αλεύρι.
Ανακατεύω μέχρι να γίνει ένας χυλός και στη συνέχεια ζυμώνω με το χέρι.
Φτιάχνω ένα ζυμαράκι που είναι σαν βαμβάκι.
Το σκεπάζω και το αφήνω στην άκρη να φουσκώσει και να ξεκουραστεί.
Παίρνω ζυμαράκι σαν ένα πορτοκάλι μέτριο, φτιάχνω μία μπαλίτσα, ακουμπάω πάνω στον πάγκο μου και ανοίγω με τα δάχτυλά μου μία πίτα αρκετά μεγαλούτσικη.
Βάζω κάτω - κάτω μία φέτα τυρί του τοστ, μισή γαλοπούλα, μισό μπιφτέκι (εγώ έβαλα μπιφτέκι κοτόπουλο), δύο λεπτές φετούλες πιπεριά και κέτσαπ.
Κλείνω δεξιά και αριστερά με τα δάχτυλά μου και ρολάρω για να κλείσει η πιτούλα.
Βάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφω με 1 κρόκο αυγού.
Ψήνω 25 με 30 λεπτά, σε φούρνο με αέρα στους 180.
Έχω φωτογραφίες στα σχόλια.




Φωτογραφία της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη που δοκίμασε τη συνταγή "Απλά τέλειες!!! Πολυ αφράτες και πεντανόστιμες! Εγώ έβαλα μπιφτέκι μοσχαρίσιο!"