Τούρτα με μους σοκολάτας και γκανάζ



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΚΑΝΑΖ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα με μους σοκολάτας και γκανάζ

Για την μους
500 γραμμάρια κουβερτούρα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250ml γάλα
1 φύλλο ζελατίνη
1 πακέτα σαβαγιάρ

Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
5 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ κακάο γλυκό
1 κ.σ νεσκαφέ

Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 4 - 5 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει καλά.

Γκανάζ
200 γραμμάρια κουβερτούρα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κ.γ μέλι
20 γραμμάρια βούτυρο

Για την μους
Ρίχνω το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά.
Κρατάω ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ.
Σε ένα μπολ βάζω τις κουβερτούρες ψιλοκομμένες, ρίχνω το γάλα και ανακατεύω να λιώσουν.
Έχω μουσκέψει τη ζελατίνα, την έχω στύψει καλά και τη διαλύω στο γάλα που κράτησα.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη κρέμα, ρίχνω την λιωμένη σοκολάτα και την ζελατίνη και χτυπάω να ενσωματωθούν καλά.
Σε μια φόρμα με τσέρκι βάζω κάτω και γύρω - γύρω τα σαβαγιάρ που τα έχω κόψει στο ύψος της φόρμας και τα έχω σιροπιάσει πολύ λίγο.
Στρώνω μέσα την μους και αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Σε Μπεν Μαρί βάζω όλα τα υλικά για την γκαράζ και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν,
Αφήνω να κρυώσει και μετά τη ρίχνω πάνω στη μους.
Αφήνω 4 - 5 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά. 
Εγώ από επάνω έριξα μετά και λίγο σιρόπι σοκολάτας.
Είναι πολύ ελαφριά και δροσερή.