
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ
Ξέρετε πόσο πολύ μου αρέσει η παραδοσιακή κουζίνα.
Για αυτό το φαγητό μου είπαν την συνταγή πρόσφατα σε ένα χωριουδάκι που οι κάτοικοι του είναι κάτω από δέκα και είπα να το κάνω.
ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΊΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΓΏ
2 κούπες ρεβίθια που τα μούλιασα από βραδύς και έβρασα μέχρι να μαλακώσουν.
Μπακαλιάρο έβαλα τρία κομμάτια ανά μερίδα, ξαρμυρισμένο φυσικά
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Δύο μέτριες ντομάτες στον τρίφτη
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Πιπέρι για το σερβίρισμα
Καθόλου αλάτι
2 κούπες ρεβίθια που τα μούλιασα από βραδύς και έβρασα μέχρι να μαλακώσουν.
Μπακαλιάρο έβαλα τρία κομμάτια ανά μερίδα, ξαρμυρισμένο φυσικά
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Δύο μέτριες ντομάτες στον τρίφτη
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Πιπέρι για το σερβίρισμα
Καθόλου αλάτι
Εκτέλεση
Έβαλα στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την ντομάτα.
Έβαλα στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την ντομάτα.
Μόλις άρχισε να βράζει έριξα τα ρεβίθια και δύο κούπες νερό.
Άφησα να σιγοβράσει περίπου ένα τέταρτο, έβαλα και τον μπακαλιάρο και έβρασα άλλα δέκα λεπτά, δε θέλει παραπάνω.
Άφησα να σιγοβράσει περίπου ένα τέταρτο, έβαλα και τον μπακαλιάρο και έβρασα άλλα δέκα λεπτά, δε θέλει παραπάνω.
Δε θέλει ανακάτεμα για να μην διαλυθεί ο μπακαλιάρος απλά κουνάμε την κατσαρόλα.
Το πιπέρι εγώ το βάζω όταν το σερβίρω.