Αλευρίσιος χαλβάς με γάλα και μέλι, χωρίς ζάχαρη



ΑΛΕΥΡΙΣΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ, ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


Υλικά:
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1,5 κούπα αλεύρι
1 κούπα μέλι
2 κούπες φρέσκο γάλα (εγώ έβαλα κατσικίσιο)
1 ξύλο κανέλας
4 - 5 γαρύφαλλα
Μια χούφτα καρύδια και σταφίδες

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το μέλι, τη κανέλα και τα γαρύφαλλα και όταν λιώσει το μέλι αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 - 7 λεπτά. 
Προσεχτικά αδειάζουμε το μείγμα με το γάλα και τις σταφίδες με τα καρύδια και ανακατεύουμε. 
Όπως είναι ζεστό αδειάζουμε σε φόρμα σιλικόνης και μετά από λίγη ώρα που θα έχει κρυώσει ελαφρώς ξεφορμάρουμε.



Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!