Πάστες ταψιού καραμέλα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΠΑΣΤΕΣ ΤΑΨΙΟΥ ΚΑΡΑΜΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάστες ταψιού καραμέλα

Για το παντεσπάνι
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέικιν
3 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
3 αυγά
70 γρ. ζάχαρη
70 ml. ηλιέλαιο
70 ml. γάλα

Σιρόπι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. νες καφέ

Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
2 κουτάκια ερμόλ παγωμένα

Για την γκανάζ σοκολάτας
1 κουβερτούρα υγείας 125 γρ.
90 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο
1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση
Το ταψί που χρησιμοποίησα είναι 27 χ 35
Χτυπάω τα αυγά με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.
Μετά προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνω καλά το ταψάκι μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Βάζω σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζω για 4 λεπτά
Σιροπιάζω ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι.
Αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω στο μίξερ τα δύο Ερμόλ για 5 - 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχω μια παχύρρευστη κρέμα.
Την στρώνω στο ταψάκι μου και τη βάζω στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες να παγώσει.
Για την γκανάζ σοκολάτας βάζω όλα τα υλικά σε Μπεν Μαρί και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Αφήνω να κρυώσει και την στρώνω επάνω στο γλυκό.
Έκανα ροζέτες με την κρέμα καραμέλας και έβαλα τριμμένο αμύγδαλο!