Κοτόπιτα κουρού με μπεσαμέλ



Μια συνταγή της κυρίας ‎Αριάνα Μεϊντανά για ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπιτα κουρού με μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω ένα κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και ένα φύλλο δάφνης.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι φτιάχνω την μπεσαμέλ μου.
Βάζω τρεις κουταλιές της σούπας Φυτίνη και περιμένω να λιώσει.
Μόλις λιώσει ρίχνω σιγά σιγά (ενώ ταυτόχρονα χτυπάω με σύρμα) 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Προσθέτω σιγά - σιγά το γάλα (1 λίτρο) και ανακατεύω μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Ρίχνω λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, πιπέρι, τυρί τριμμένο και ανακατεύω πάντα με το σύρμα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρω με λίγο λαδάκι 3 πιπεριές (1 Φλωρίνης, 1 πορτοκαλί και 1 πράσινη ), φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσο, 1 σκελίδα σκόρδο (όλα κομμένα σε μικρά κομματάκια), μανιτάρια κονσέρβα.
Μόλις κρυώσουν λίγο...
Αφαιρώ την πέτσα από το κοτόπουλο και ψιλοκόβω το ψαχνό, το οποίο το αδειάζω σε ένα βαθύ μπολ μαζί με την μπεσαμέλ και τα υλικά από το τηγάνι.
Ανακατεύω και ρίχνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί, αφού το έχω αλείψει με λαδάκι βάζω το ένα φύλλο ζύμης κουρού, λαδώνω και αδειάζω την γέμισή μου. Βάζω από πάνω και το δεύτερο φύλλο, λαδώνω, ραντίζω με λίγο νεράκι, χαράζω και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 40 λεπτά.