Πατατόπιτα νηστίσιμη



ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

Για το φύλλο άνοιξα αυτό που φτιάχνω συνήθως για τις πίτες και για την γέμιση έκανα της χρυσοχέρας μας εδώ Ευαγγελία Μίχου και την ευχαριστώ πολύ.
Έγινε υπέροχη!!


Υλικά για το φύλλο:

  • 3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 φλ. περίπου χλιαρό νερό

Εκτέλεση φύλλου:

  1. Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και τρίβω καλά την ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα.
  2. Αρχίζω να προσθέτω το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι.
  3. Το βάζω σε ένα λαδωμένο λεκανάκι και με λίγο λάδι από επάνω και το αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  4. Ανοίγω 2 φύλλα κάτω και 2 επάνω.


Υλικά για τη γέμιση:

  • 10 πατάτες βρασμένες
  • 3 πράσα
  • 2 κρεμμυδάκια
  • μαϊντανό
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • μαύρο πιπέρι
  • αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση γέμισης

  1. Καθαρίζω τις πατάτες από τη φλούδα και τις πατάω με το πιρούνι.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνω 5 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζω ελαφρώς την πιπεριά με τα πράσα.
  3. Προσθέτω τις πατάτες και στο τέλος τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι, το αλάτι, τον μαϊντανό και ανακατεύω καλά.


Εκτέλεση πίτας

    1. Στρώνω σε λαδωμένο ταψί τα 2 φύλλα λαδωμένα, ρίχνω τη γέμιση και από πάνω τα άλλα 2  φύλλα λαδωμένα.
    2. Χαράζω και ψήνω στους 180 βαθμούς, ο φούρνος πάνω κάτω, για 30 - 40 λεπτά ανάλογα από το φούρνο.


Credits:

Αλεξάνδρα Κυριάκη (εκτέλεση συνταγής)
Ευαγγελία Μίχου (συνταγή γέμισης)

Δείτε επίσης:
Recent Posts Widget