Πάστες αμυγδάλου (νουγκατίνες)

Το καλύτερο διαχρονικό γλυκό!

Υλικά

Παντεσπάνι

8 ασπράδια,
200 γρ ζάχαρη,
250 γρ πουδρα αμυγδαλου,
50 γρ αλευρι Φαρινάπ,
2 βανιλιες

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα ασπραδια με τη ζαχαρη να γινει μια αφρατη φουσκωτη μαρεγκα.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε απαλα σε δοσεις την πουδρα, το αλευρι και τις βανιλιες.
Ανακατευουμε παρα πολυ απαλα.
Παιρνουμε 3 ποτηρια και μοιραζουμε το μείγμα.
Βαζουμε λαδόκολλα σε ταψακια ιδιου μεγεθους και ριχνουμε στο καθενα μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και τα ψήνουμε 20 λεπτά.

Κρέμα γέμισης

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 1 ζαχαρουχο γαλα, 1 βανιλια και οταν σταματαμε το χτυπημα ριχνουμε μεσα εαν θελουμε καβουρδισμενα αμυγδαλα.

Σαντιγί επικάλυψης

1 φακελάκι γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια, καβουρδισμενα αμυγδαλα και κερασακια.

Συναρμολόγηση

Παιρνουμε πλαστικα μια χρησεως.
Κοβουμε κομματι απο το παντεσπανι και το βαζουμε στον πατο.
Μετα βαζουμε κρεμα.
Ξανα παντεσπάνι και κρεμα.
Τελειωνουμε με αλλο παντεσπάνι και τελος διακοσμουμε.
Μπορουμε να φτιαξουμε και τουρτα, δηλαδη οπως ειναι τα παντεσπανια συναρμολογουμε.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou