Αφράτα ζαμπονοτυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΑΦΡΑΤΑ ΖΑΜΠΌΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτα ζαμπονοτυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια

Υλικά
300 ml. γάλα χλιαρό
100 ml. καλαμποκέλαιο
1 κύβο μαγιά νωπή
550 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
1 ασπράδι αυγού τον κρόκο τον χρησιμοποιούμε για το άλειμμα
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
 
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω τη μαγιά με το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτω το λάδι, το ασπράδι και σιγά - σιγά το αλεύρι και το αλάτι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω και αφήνω 1 ώρα να φουσκώσει. 
Μετά χωρίζω τη ζύμη, ανοίγω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ένα μεγάλο φύλο, κόβω τρίγωνα, βάζω λίγη σάλτσα και γεμίζω με ότι θέλω, εγώ στα μισά έβαλα λουκάνικα κοκτέιλ και στα μισά ζαμπόν τυρί.
Ρολάρω από τη μεγάλη επιφάνεια του τριγώνου στην μικρή. 
Τα αλείφω με τον κρόκο που τον έχω αραιώσει με λίγο γάλα, βάζω σουσάμι και ψήνω σε λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η δόση αυτή βγάζει 36 κομμάτια.