Κρουασανάκια σιροπιασμένα γεμιστά με καρύδια και σοκολάτα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρουασανάκια σιροπιασμένα γεμιστά με καρύδια και σοκολάτα

1 κούπα γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
3 - 3,5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση
1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρα
50 γρ καρύδια
Τα αλέθω όλα στο μούλτι, τα ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη.
 
Σιρόπι
2 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
 
Βάζω το γάλα με τη μαγιά, το αυγό, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το αλάτι και σιγά - σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα απαλό και εύπλαστο ζυμαράκι. 
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μετά σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω τη μισή ζύμη και την ανοίγω σε ένα λεπτό τετράγωνο φύλλο.
Κόβω τρίγωνα και βάζω γέμιση στο πλατύ μέρος, το τυλίγω προς το στενό μέρος.
Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα και τα αφήνω 1 ώρα ακόμα να φουσκώσουν.
Τα περνάω με έναν κρόκο αυγού που το έχω αραιώσει με λίγο γάλα και τα ψήνω στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Φτιάχνω το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά εκτός το μέλι για δυο λεπτά από το σημείο βρασμού.
Προθέτω το μέλι ανακατεύοντας να διαλυθεί και σιροπιάζω τα χλιαρά κρουασανάκια με το ζεστό σιρόπι.