Κις Λορέν με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και ανθότυρο



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κις Λορέν με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και ανθότυρο

Για τη βάση
250 γρ βούτυρο μαλακό
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ μαζί με 1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. κρασί λευκό
1 αυγό

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
1 κομμάτι βούτυρο
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. μπακάλικο ξύδι
Λίγο αλάτι
 
Για την γέμιση
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
200 γρ μπέικον
200 γρ ανθότυρο
200 γρ ρεγκάτο τριμμένο
300 γρ κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι

Βάζω το βούτυρο με το αλεύρι και το κάνω σαν ψίχουλα.
Μετά προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη.
Την απλώνω σε βουτυρωμένο ταψάκι, την τρυπάω με το πιρούνι καλά και την αφήνω στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι βάζω το βούτυρο και σοτάρω σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι.
Μόλις μαλακώσει βάζω την ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύω μέχρι να καραμελώσουν.
Σοτάρω και το μπέικον να τσιγαριστεί.
Μετά τα βάζω στην άκρη και σοτάρω τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζω στην βάση τα κρεμμύδια, το μπέικον, τις πιπεριές, το ανθότυρο και το τριμμένο τυρί.
Σε ένα μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίχνω το μίγμα από επάνω.
Σκορπάω τον μαϊντανό και ψήνω στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.