Χταποδομακαροναδα φουρνου


Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΧΤΑΠΟΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χταποδομακαροναδα φουρνου

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το χταπόδι κομμένο σε μικρά κομμάτια στη χύτρα και αφήνω να φύγουν τα υγρά του.
Σβήνω με 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί.
Ρίχνω μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και 3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τσιγαρίζω μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Ρίχνω 2 με 3 κόκκους μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, 3 γενναίες κ.σ. σάλτσα δικιά μου, 1 κ.σ. πελτέ και νεράκι.
Σκεπάζω τη χύτρα μου για 25 λεπτά.
Στο μεταξύ έχω προθερμάνει το φούρνο μου.
Συμπληρώνω καυτό νερό στη χύτρα μου και ρίχνω το χταπόδι στο ταψί.
Ρίχνω και ένα πακέτο μακαρόνια (εγώ έχω ρίξει λιγκουίνι) και τα βάζω στο φούρνο μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια, περίπου ένα τεταρτάκι, ανακατεύοντας 3 - 4 φορές.
Θέλω να κρατάνε λιγουλάκι και να έχει και λίγο ζουμάκι μέσα στο ταψί, όπως στη φωτογραφία μου.
Να προτιμάτε πάντα να αγοράζετε ελληνικά χταπόδια γιατί έχει τεράστια διαφορά από τα κατεψυγμένα στη γεύση τους.