Χόρτα τσιγαριστά κοκκινιστά



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΧΟΡΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χόρτα τσιγαριστά κοκκινιστά

Υλικά
1/2 κιλό ραδίκια γλυκα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο με λίγο από το πράσινο του
2 φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φιλαράκια του
1 σκελίδα μεγάλη σκόρδο
Άνηθο και μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Σπιτική σάλτσα τρεις κουταλιές σούπας και μία πελτέ εμπορίου.

Εκτέλεση
Έπλυνα και καθάρισα τα ραδίκια και τα έκοψα σε πιο μικρά κομμάτια.
Σε κατσαρόλα έβαλα νερό και αλάτι, μόλις πήρε βράση έβαλα τα ραδίκια μέσα και τα άφησα 5 λεπτά να ζεματιστούν.
Αφαίρεσα την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι έριξα λίγο ελαιόλαδο και τσιγάρισα τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο.
Έριξα τα χόρτα, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Έριξα τις σάλτσες, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και νεράκι και άφησα να βράσει το φαγητό τόσο όσο να μην έχει πολλά ζουμιά μέσα.