Καρμπονάρα με κοτόπουλο



Μια συνταγή για ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ από τη σελίδα delish


Καρμπονάρα με κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε ένα πακέτο φετουτσίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Σουρώνουμε και κρατάμε ½ κούπα από το νερό που έβρασαν.
Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 – 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες και τσιγαρίζουμε άλλα 2 – 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι.
Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το μισό από το λίπος που έβγαλε το μπέικον, προσθέτουμε ένα στήθος κοτόπουλο στο οποίο έχουμε ρίξει αλάτι και πιπέρι κομμένο σε κομματάκια και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μπέικον στο κοτόπουλο, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σε ένα βαθύ πιάτο έχουμε χτυπήσει 4 αυγά, προσθέτουμε ¾ της κούπας παρμεζάνα, 1/3 της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε τα αυγά στο τηγάνι με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πολύ καλά μέχρι να ψηθεί το αυγό και να γίνει μια ωραία σάλτσα. Προσθέτουμε κι άλλο από το νερό που κρατήσαμε αν χρειαστεί.
Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως!
Μετάφραση ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ