Κεράσι γλυκό του κουταλιού



ΚΕΡΑΣΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια 
  • 800 γρ. ζάχαρη 
  • 1 νεροπότηρο νερό 
  • λίγο στυμμένο λεμόνι 


Εκτέλεση

  1. Πλένω τα κεράσια και καθαρίζω τα κουκούτσια.
  2. Στην κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη με το νερό και τα κεράσια, ανακατεύω πολύ απαλά και βράζω σε χαμηλή φωτιά.
  3. Σταδιακά παίρνω τον αφρό με την τρυπητή κουτάλα.
  4. Το τραβάω από την φωτιά και το αφήνω να βγάλει τα υγρά του.
  5. Το ξαναβράζω την άλλη μέρα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  6. Στο τέλος στύβω το λεμόνι και το γεμίζω ζεστό στα βάζα.


Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Μιχου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!