Υλικά
- πιπεριές κόκκινες και πράσινες, μικρές για τουρσί
- σέλινο
- καρότα
- σκόρδο
- αλάτι
- ξινό
- (Μετράω τη δοσολογία των υγρών με τάπερ)
- 1 τάπερ ελαιόλαδο
- 1/5 τάπερ ξύδι
- 3 τάπερ νερό
Εκτέλεση
- Αφού πλένω τα λαχανικά μου κόβω τα καρότα σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο σε φετούλες, ψιλοκόβω το σέλινο και χαράζω τις πιπεριές στη μύτη.
- Βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα τα υγρά υλικά και όταν αρχίσει ο βρασμός ρίχνω σε δόσεις τις πιπεριές.
- Τις ανακατεύω για 2 λεπτά, τις αδειάζω σε λεκάνη και αρχίζω να γεμίζω στα βάζα όπως είναι ζεστά.
- Βάζω σε στρώσεις καρότο, σέλινο, σκόρδο και στο τέλος μια κουταλιά τις σούπας γεμάτη αλάτι χοντρό και ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού ξινό (το κρατάει τραγανό).
- Κι ενώ βράζει ακόμα η άλμη ρίχνω στα βάζα όπως είναι καυτή.
- Κλείνω καλά τα καπάκια και σε 20 μέρες είναι έτοιμο.
Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Μιχου