Αφού πλένω τα λαχανικά μου κόβω τα καρότα σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο σε φετούλες, ψιλοκόβω το σέλινο και χαράζω τις πιπεριές στη μύτη.
Βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα τα υγρά υλικά και όταν αρχίσει ο βρασμός ρίχνω σε δόσεις τις πιπεριές.
Τις ανακατεύω για 2 λεπτά, τις αδειάζω σε λεκάνη και αρχίζω να γεμίζω στα βάζα όπως είναι ζεστά.
Βάζω σε στρώσεις καρότο, σέλινο, σκόρδο και στο τέλος μια κουταλιά τις σούπας γεμάτη αλάτι χοντρό και ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού ξινό (το κρατάει τραγανό).
Κι ενώ βράζει ακόμα η άλμη ρίχνω στα βάζα όπως είναι καυτή.
Κλείνω καλά τα καπάκια και σε 20 μέρες είναι έτοιμο.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!