
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Δεν υπάρχει τέτοια γεύση!
Τραγανό φύλλο, υπέροχη αφράτη κρέμα!
Μοσχοβολάει βουτυρακι!
Υλικά
- 500 γραμ. φύλλο κρούστας καλής ποιότητας,
- ένα κιλό γάλα,
- μιάμιση κούπα τσαγιού ζαχαρη,
- ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού,
- 1 βανίλια
- τρία αυγά
- μια γεμάτη κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό,
- δύο κουταλιές βούτυρο αγελαδινό Κέρκυρας για την κρέμα.
Σιρόπι
- 700 γραμ. ζαχαρη
- 500 γραμ. νερο
- χυμο λεμονιου
- φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού,
- 1 βανίλια
- κανέλα
- βράσιμο 8 λεπτά, σβήνω και βάζω μια κουταλιά μέλι.
Εκτελεση
- Πρώτα βράζω το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει.
- Φτιαχνω την κρέμα και στο τέλος ρίχνω το βουτυρακι και περιμένω να κρυώσει.
- Λιωνω 200 γραμ βούτυρο Κέρκυρας, περνάω το μισό φύλλο με βουτυρακι, διπλωνω, βάζω στην μια άκρη κρεμα και τυλίγω απαλά.
- Όταν τα διπλώσω όλα. βάζω το υπόλοιπο βουτυρακι από πάνω.
- Ψηνω στους 190 με 200 βαθμούς, με αντιστάσεις μέχρι να ροδισουν καλά.
- Σιροπιάζω με κρύο σιρόπι μόλις τα βγάλω από φούρνο.
Δημιουργός συνταγής: Boula Mpeza