Μηλόπιτα αναποδογυριστή



Μια συνταγή της κυρίας Theodosia Halvatzh για ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μηλόπιτα αναποδογυριστή

5 με 6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 
μισό φλυτζάνι ζάχαρη 
ένα κουταλάκι κανέλα 
λίγο γαρύφαλλο (προαιρετικά)

Λαδώνουμε πολύ καλά το ταψάκι μας 26 εκ., ριχνουμε μέσα όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε.

για τη ζύμη τύπου κέικ
1 φλιτζάνι τσαγιού Βιτάμ ή σπορέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 
Τρία αυγά 
δύο φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που μέσα βάζουμε ένα μπέικιν 
λίγες σταφίδες αν θέλετε
και μισό φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

Χτυπάμε πολύ καλά το Βιτάμ με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα μας πάνω στα μήλα να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο  με αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 45 με 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο, θα το δείτε αν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε από πάνω λίγη μαρμελάδα (εγώ έριξα δαμάσκηνο) και λίγο τριμμένο καρύδι.