Τούρτα Μπλακ Φόρεστ



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα Μπλακ Φόρεστ

Υλικά για το παντεσπάνι
4 αυγά
130 γρ. ζάχαρη
130 γρ. φαρίνα
20 γρ. κακάο
1 βανίλια
1/2 κ.γ. αλάτι

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν.
Προσθέτω τη βανίλια, το αλάτι, το κακάο και τέλος το αλεύρι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει καλά και κόβω στη μέση.
 
Σάλτσα βύσσινο
1 κονσέρβα βύσσινο κομπόστα
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορνφλάουρ

Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
 
Βράζω 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω ένα σφηνάκι λικέρ βύσσινο. 
Αφήνω να κρυώσει.

Για τις κρέμες και τη διακόσμηση
2 συσκευασίες φυτική σαντιγί 2 χ 500 γρ. χτυπημένες σε σφιχτή σαντιγί.
Κουβερτούρα σε νιφάδες

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το σιρόπι της κονσέρβας βύσσινο με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ και ανακατεύω με σύρμα μέχρι να πήξει. 
Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω τα μισά βύσσινα.
 
Συναρμολόγηση
Βάζω το ένα κομμάτι παντεσπάνι, σιρόπι, τη σάλτσα βύσσινο, σαντιγί και σκορπάω και λίγα βύσσινα, ξανά παντεσπάνι, σιρόπι σαντιγί. 
Για την διακόσμηση έβαλα βύσσινα και νιφάδες κουβερτούρας.