Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πορτοκάλι



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πορτοκάλι

1.5 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
Αλάτι 
πιπέρι 
πάπρικα
1/2 κ.γ θυμάρι ξερό 
1/2 κ.γ ρίγανη ξερή 
1 κ.γ. μουστάρδα 
χυμό από 1 πορτοκάλι 
λάδι 
1 ποτήρι κρασί λευκό

Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την μαρινάδα και βάζω μέσα το κρέας. Ανακατεύω καλά, κλείνω με μεμβράνη και αφήνω 2 ώρες στο ψυγείο.
Σε μια πλακέ κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρέας καλά, ρίχνω και την μαρινάδα και 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας καλά και να μείνει με το λαδάκι του.
Συνοδεύω με πιλάφι με ανάμεικτα λαχανικά.
 
Για το πιλάφι
Βάζω νερό με λίγο αλάτι να βράσει και ρίχνω μια κούπα ανάμεικτα λαχανικά.
Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτω το ρύζι, αφήνω να βράσουν όλα μαζί, τα σουρώνω και το καίω με λίγο βούτυρο.